Popis
TIP: pre správne kysnutie odporúčame pridať aspoň 1 diel bežnej múky na 4 diely celozrnnej žitnej.
Využitie:
- pečivo - chleba alebo cukrovinky, nahraďte vo svojom klasickom recepte bežnú múku celozrnnou a obohaťte tak svoj jedálniček o nový rozmer
- zahusťovanie - pretože je múka jemno namletá, môžete s ňou pokrmy opatrne zahusťovať
- smaženie - lievance, harule aj trebárs palacinky dobre chutia pripravené z celozrnnej múky
- knedle, cestoviny, halušky - múku dobre využijete aj pri príprave varených príloh
Žito je veľmi nenáročná obilnina na prírodné podmienky. Pestuje sa predovšetkým v strednej a severnej Európe aj vo vyšších nadmorských výškach. Žito má dve formy, ozimná a jarná. Ozimná forma sa vyskytuje častejšie. Zo žita sa vyrába nie len múka, ale napríklad aj náhrada kávy, cestoviny alebo whisky či žitné pivo.
PRO-BIO, obchodná spoločnosť s. r. o. je prvý český výrobca a významný dodávateľ širokého sortimentu kvalitných biopotravín. Značka BIOHARMONIE zahrňuje základné suroviny ako strukoviny, múky, cestoviny alebo olej. Spoločnosť sa snaží vrátiť do českých kuchýň zabudnuté tradičné plodiny ako je pohanka alebo pšeno a špalda. PRO-BIO prevádzkuje vlastný moderný mlyn s ohľadom na ekologické poľnohospodárstvo.
Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňujú im niesť toto označenie.
Zloženie
ŽITNÁ múka celozrnná*. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok
Skladovanie
Skladujte pri teplote 25 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 75 %.