Popis
Využitie:
- Kaša na raňajky - v našom časopise Dobroty jar 2016 nájdete tipy, ako kašu sladiť, čím ju ochutiť alebo čo do nej pridať.
- Zahusťovanie - kukuričná múka vám dobre zahustí omáčky aj polievky.
- Obaľovanie - kukuričná múka je tiež skvelá na obaľovanie.
- Knedle, halušky - múku dobre využijete aj pri príprave varených príloh.
- Pečivo - z tejto múky možno pripraviť napríklad aj chlieb alebo muffiny, odporúčame kombinovať kukuričnú múku so pšeničnou.
- Tortilly - 1 šálka kukuričnej múky, 1/2 šálky vody, soľ podľa chuti, to všetko vypracujte do cesta, vyvaľkajte placky, ktoré potom upečte bez oleja na panvici.
Kukurica je rastlina z čeľade lipnicovitých, ktorá môže mať až šesť metrov. Pôvodne pochádza z Južnej Ameriky, kde sa pestuje už vyše 5000 rokov. Od miestnych Indiánov sa kukurica spolu s Kolumbom dostala do Európy. Dnes je kukurica po pšenici a ryži najpestovanejšou obilninou na svete. V Čechách ju nájdeme na poliach na južnej Morave.
Kukurica sa využíva ako krmivo, ďalej ako surovina na výrobu cukru, oleja a škrobu. Niektoré druhy sa pestujú ako zelenina. V potravinárstve sa z kukurice vyrábajú lupienky, múka, krupica alebo kaše. Zvlášť v rozvojových krajinách je kukurica cenným zdrojom obživy.
Tento výrobok ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Zloženie
Kukurica *. Môže obsahovať glutén, arašidy, sóju, škrupinové plody a sezam. * výrobok kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 75 %.