Popis
Využitie:
- Celozrnné fašírky s pickles - vyskúšajte netradičný recept z Dobrôt jeseň 2015 (str.14)
- zeleninový pokrm, príloha - uvarenou pšenicou kamut môžete nahradiť napríklad ryžu v rizote
- nátierka - predom namočenú pšenicu kamut zmixujeme dohladka, pridáme med, karob, orechový olej, vanilkový cukor a podľa potreby sójové mlieko, všetko vyšľaháme do ideálnej konzistencie
- múka - zo zrna si môžete pomocou mlynčeka namlieť vlastnú celozrnnú múku
- plnky - uvareným zrnom môžete tiež naplniť paradajky, papriky alebo zelené listy
- závarky - zrno dodáva jedlám štruktúru, takže sa dobre hodia ako závarka do pokrmov ako sú krémové polievky
Znovu objavením starodávnym druhom pšenice je kamut. Pestuje sa len na niekoľko miestach po svete a vždycky je bio. Jedná sa o chránenú značku.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktorý zaisťuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Kamut ® - nešľachtená PŠENICA*. Môže obsahovať stopy arašidov, sóje, orechov a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok
Skladovanie
Skladujte v suchu a chráňte pred teplom.