Recepty
Slaná špaldová granola
Slaná granola je výborná. Hodí sa nie len do polievok, môžete ju sypať na šaláty, do bieleho jogurtu alebo len tak zobať. Až ju ochutnáte, budete si ju pripravovať do zásoby.
- Vegánsky
- Ľahké
- 80 minut
Ingrediencie
Ako na to?
-
Mrkvu očistite, dajte do zapekacej misky, potrite olejom a soľte. Pridajte tymian a pečte v rúre predhriatej na 200 °C asi 45 minút.
-
Surovinu na granolu premiešajte v mise, rozprestrite na plech a pečte pri 160 °C asi 15 až 20 minút dozlata. V polovici pečenia granolu premiešajte vareškou, aby sa piekla rovnomerne.
-
Upečenú mrkvu rozmixujte s vývarom na hladký krém a prehrejte. Podľa chuti môžete ešte dosoliť. Servírujte s pripravenou granolou.