Popis
Využitie:
- Rizoto so sušenými paradajkami - recept s ryžou nájdete na str. 15 v časopise Dobroty zima 2013-2014.
- Príloha - ryžu možno využiť ako prílohu k slaným zeleninovým aj mäsovým pokrmom.
- Rizoto - klasickým spôsobom môžete ryžu zmiešať so zeleninou a korením podľa ľubovôle.
- Kaša - z tejto ryže môžete urobiť skvelú kašu na raňajky, v našom časopise Dobroty jar 2016 nájdete tipy, ako kašu sladiť, čím ju ochutiť alebo čo do nej pridať.
Guľatozrnná ryža sa pestuje predovšetkým v Taliansku, kde sa používa na varenie „rissota". Pri varení veľmi vstrebáva vodu a vytvára krémovú hustú hmotu. Po uvarení zostane uprostred ryže pevné jadro a na povrchu bude zrnko krásne jemné.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Ryža guľatozrnná pololúpaná*. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, sezamu a orechov. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Pri teplote do 25 °C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %. Skladujte na suchom a chladnom mieste. Chráňte pre slnečným žiarením.