Popis
Úžasne ľahký a vždy ochotný prijať nové chute a vône! Využite to a namiesto vody ho pripravujte z vývaru alebo pomocou šťavy z jedla.
Využitie:
- Príloha - namiesto klasických cestovín môžete použiť tento exotickejší variant, nebojte sa kuskus kombinovať aj so strukovinami
- Rizoto - kuskus zmiešajte so svojou obľúbenou zeleninou, tofu alebo hubami
- Šaláty - cestoviny dobre chutia aj s čerstvou zeleninou a môžu tak byť sviežim letným jedlom
- Kuskusovník - príklad, ako kuskus zapiecť, nájdete v časopise Dobroty zima 2014-15 na str. 10
- Zásmažka - v polievke kuskus dobre funguje ako klasická zásmažka
- Na sladko - so sirupom, ovocím, orieškami a so smotanou vytvoríte z kuskusu aj chutné sladké jedlo
Bežný kuskus sa nemusí variť, stačí ho zaliať dvojnásobným množstvom vody a nechať pod pokrievkou 10 minút dôjsť, medzitým párkrát vidličkou prekypriť.
Názov kuskus je prevzaté z arabčiny, ide totiž o tradičné severoafrické jedlo. Postupne sa rozšírilo do celého sveta. Kuskus je sparená a do guliek tvarovaná krupica. Na jeho výrobu sa používa pšenica, proso aj jačmeň. Často sa zamieňa s bulgurom, bulgur ale nie je z krupice, ale z pšeničných zŕn.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňujú im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zaujíma Vás viac o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Zloženie
Nahrubo mletá PŠENIČNÁ krupica*. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok
Skladovanie
Pri teplote do 25 °C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %. Skladujte na suchom a chladnom mieste. Chráňte pre slnečným žiarením.