Popis
Využitie:
- príloha - namiesto klasických cestovín môžete použiť tento exotickejší variant, nebojte sa kuskus kombinovať aj so strukovinami
- rizoto - kuskus zmiešajte so svojou obľúbenou zeleninou, tofu alebo hubami
- šaláty - cestoviny dobre chutia aj s čerstvou zeleninou a môžu tak byť sviežim letným jedlom
- kuskusovník - príklad, ako kuskus zapiecť, nájdete v časopise Dobroty zima 2014-15 na str. 10
- zápražka - v polievke kuskus dobre funguje ako klasická zápražka
- na sladko - so sirupom, ovocím, orieškami a so smotanou vytvoríte z kuskusu aj chutné sladké jedlo
Bežný kuskus sa nemusí variť, stačí ho zaliať dvojnásobným množstvom vody a nechať pod pokrievkou 10 minút dôjsť, medzitým párkrát vidličkou prekypriť. Celozrnný kuskus treba niekedy krátko povariť, zvlášť tento špaldový.
Meno kuskus je prevzaté z arabčiny, ide totiž o tradičné severoafrické jedlo. Po čase sa rozšírilo do celého sveta. Kuskus je sparená a do guľôčok tvarovaná krupica. Na jeho výrobu sa používa pšenica, proso aj jačmeň. Často ho zamieňajú s bulgurom, bulgur ale nie je z krupice, ale z pšeničných chrumiek.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Celozrnná ŠPALDOVÁ múka*. Môže obsahovať stopy vajec. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok
Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25 °C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.