Popis
Využitie:
- nátierka - chutí aj samostatne na pečive, kvôli sladkému variantu môžete navrch natrieť svoj obľúbený džem, skvele sa hodí aj do palaciniek alebo na lievance
- pečenie - arašidové maslo možno použiť aj pri pečení, bežne sa pridáva do cesta (sušienky) a niekedy sa primiešava aj do krému na tortu
- omáčka - do horúceho pokrmu (napr. ryža, pohánka a zelenina) môžete primiešať arašidový krém, krásne sa rozpustí, jedlo bude zvýraznené a nie také suché
- nepečené dezerty - arašidový krém je skvelým spojivom pre nepečené maškrty, stačí ho rozmixovať so sušeným ovocím, semienkami, karobom, potom zo zmesi vytvoriť guľôčky, ktoré nakoniec obalíte napríklad v kokose
- zmrzlina - krém zmiešajte s kokosovým mliekom a ochuťte napríklad škoricou alebo vanilkou či kakaom, nechajte zmraziť
- nápoje - skúste do svojho obľúbeného smoothie pred mixovaním pridať trochu arašidového masla, krásne sa tiež rozpúšťa v horúcej čokoláde
- polievky - krémové polievky môžete navrch ozdobiť troškou arašidového krému
- náhrada vajec - niektorí odporúčajú arašidový krém ako náhradu vajec kvôli jeho spojitosti
Arašidový krém pochádza z USA, dnes je ale obľúbený po celom svete. Má hustú konzistenciu a klasickú béžovú farbu. Je ľahko slaný, ale skvele sa hodí aj do sladkých jedál. Na americkom kontinente je známy už od 19. storočia, vo väčšom sa začal vyrábať v roku 1928 pod menom Peter Pan. Arašidové maslo sa bežne delí na hladké a chrumkavé, ktoré obsahuje kúsky arašidov.
Oddelenie oleja na povrchu výrobku je prirodzený jav, ktorý nemá vplyv na kvalitu produktu. Pred použitím stačí krém premiešať.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
pražené ARAŠIDY (99,1 %), jedlá soľ. *BIO.Alergény
Arašidy
Skladovanie
Skladujte v suchu. Chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.