Popis
Tipy na použitie:
- Omáčky - guľáš, segedínsky guľáš alebo kôprová omáčka, plátky budú výbornou náhradou mäsa v omáčkach.
- Ázijské recepty - sójové mäso sa skvele hodí do ázijských jedál, môžete ho zmiešať so zeleninou, hubami, klíčkami, sójovou omáčkou a podávať k ryži alebo cestovinám.
- Cestoviny, halušky - kocky môžete pridať aj do omáčky na cestoviny alebo ich kombinovať s kapustou do halušiek.
Sója je asi meter vysoká rastlina so strukmi, v ktorých sa nachádzajú sójové bôby. Ide o jednu z najstarších kultúrnych plodín. Pôvodne pochádza z Číny a pestovala sa už viac ako 2000 rokov pred naším letopočtom. Sóji vyhovuje teplejšie podnebie trópov a subtrópov. Vyrába sa z nej tofu, tempeh, sójové omáčky, miso, natto, rôzne sójové nápoje, jogurty, nátierky i údeniny. Okrem toho sa v priemysle využíva aj na výrobu bionafty, kozmetických prípravkov, olejov, mydiel a plastov.
Zloženie
Odtučnená SÓJOVÁ múka. Môže obsahovať stopy lepku, orechov, arašidov a mlieka.Alergény
Sójové bôby
Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25 ° C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.