Popis
Tradične sa tento nápoj vyrába fermentáciou čierneho čaju s cukrom prostredníctvom čajovej huby - kombuchy. Existujú však aj varianty zo zeleného čaju alebo byliniek. Kombucha v priebehu fermentačného procesu spotrebuje väčšinu cukru, takže sa nemusíte báť, že by bol nápoj príliš sladký. Kombucha z tradičného zeleného čaju bancha s príchuťou malín má príjemnú osviežujúcu a povzbudzujúcu chuť.
Kombucha sa hovorí hube pochádzajúcej z východnej Ázie. Nejedná sa o bežnú hubu ako ju poznáme, ale o symbiotický útvar tvorený niekoľkými druhmi kvasiniek a baktérii. Má tvar plochého gumovitého svetlo šedého alebo hnedého lievanca. V Japonsku bola Kombucha známa už 400 rokov po Kristovi. V starej Čine sa ctila čajová huba ako božský dar. V priebehu storočí putoval prírodný osviežujúci nápoj kombuchy cez Japonsko a Rusko až do Európy.
Zloženie
Voda, výluh z čierneho čaju*, trstinový cukor*, kultúry kombuchy (kasinky a baktérie mliečneho kvasenia), prírodná aróma. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte pri teplote do 24 °C. Po otvorení spotrebujte do 10 dní.