Popis
Vynikajúce do omáčok, nátierok aj náplní. Už ste skúsili čerstvú zeleninu s dipom z fazule adzuki?
Adzuki sa stane chutnou súčasťou rôznych zeleninových zmesí, strukovinových placiek či fašírok. Vyčaríte z nej i chutnú nátierku a určite sa s nimi nebojte experimentovať na sladko.
Často ju volajú fazuľou, ale nejde o pravú fazuľu. Príbuzné sú skôr mungu. Pochádza z Ázie, kde sa pestovali už pred rokom 1000 pred n. l. V Číne a v Japonsku sa typicky používajú predovšetkým na prípravu sladkých pokrmov. Nezaobíde sa bez nich napríklad sladkým krém mochi. Z namočenej fazule sa potom vyrába horúci nápoj podobný čaju. V Japonsku je adzuki hneď druhou najobľúbenejšou strukovinou po sóji.
Pred varením je potrebné namočiť adzuki minimálne na 8 hodín. Následne sa varí zhruba 45 minút. Po uvarení má zľahka svetlejšiu fialovú farbu a nerozpadávajú sa. Fazuľu adzuki môžete rovnako ako mungo nechať naklíčiť.
Zloženie
Fazuľa adzuki*. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, orechov a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.Skladovanie
Skladujte na suchom a chladnom mieste. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.