Popis
Patrí spolu s vanilkou a šafranom medzi najdrahšie korenie na svete. Má dymové, kvetinovo sladké aróma a je nepostrádateľnou súčasťou indickej a arabskej kuchyne. Kardamón využijete na sladko aj na slano. Možno ho použiť do perníku aj iných druhov sladkého pečiva. Zaujímavý chuťový rozmer vykúzli v ovocných šalátoch či kompótoch. Štipkou kardamónu môžete tiež ozvláštniť pečené jablká.
Použiť ho môžete aj na korenenie mäsových či zeleninových pokrmov, ktorým dodá orientálnu chuť. Štipka kardamónu sa nestratí ani v čaji či káve. Naopak jej chuť pekne zjemní. Kardamón používajte skôr striedmo. Jeho výrazná chuť by mohla ľahko prevážiť nad ostatnými chuťovými zložkami pokrmu.
Zloženie
Kardamón mletý*. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte v suchu a chráňte pred teplom.