Slnečnicové semienka 100 g COUNTRY LIFE

Slnečnicové semienka majú príjemnú orieškovú chuť. Sú lúpané a ich použitie je veľmi univerzálne. Vyrobíte si z nich maslo, mlieko alebo trebárs syr. Hodia sa do šalátov, príloh, pečiva či kaše. Viac

Hodnotenie
Kód produktu 132 013
Skladom

Cena: 0,83 €  / 0,83 € za 100 g

  • Veganské
  • Zo surovín bez lepku
  • Bez pridaného cukru

Opis, zloženie a nutričné hodnoty

Popis

Slnečnicové semienka sa získavajú zo slnečníc, ktoré sme si z Ameriky pôvodne doviezli len ako okrasné rastliny. Predávajú sa lúpané, napriek tomu sa dajú v priebehu dvoch dní naklíčiť. Ich namáčanie je zase kratšie ako u iných semienok, trvá len 2 hodiny. Semienka sú potom mäkšie, stráviteľnejšie a chutnejšie.

Veľký prehľad semienok nájdete v časopise Dobroty leto 2016. Dočítate sa tu popis jednotlivých druhov, prečo semienka namáčať, ako si z nich vyrobiť semienkové maslo, mlieko, syr a mnoho ďalšieho.

Využitie:

  • posyp - semienkami môžete posypať vlastne všetko, v čom vám budú chutiť, od sladkej kaše až po zeleninový šalát
  • pečenie - domáce pečivo posypte semienkami alebo ich zapracujte do cesta
  • praženie - semienka získajú príjemnú orieškovú chuť, keď ich opražíte v rúre na 140 stupňov (15 minút) alebo na panvici (cca 8 minút), potom ich môžete dochutiť korením
  • maslo - z opražených semienok možno vyrobiť maslo, ktoré vydrží v chladničke aj niekoľko týždňov, stačí 10 minút mixovať cca 250 g semienok, kým nebudete mať krémovú konzistenciu
  • mlieko -100 g semienok namočte cez noc, ráno vodu zlejte, pridajte 900 ml čerstvej vody a rozmixujte, nakoniec preceďte a máte mlieko, ktoré v chladničke vydrží 3 dni čerstvé, odoberte vodu a môžete mať aj smotanu
  • syr - semienka a kešu oriešky napoly rozlomené, trocha vody, mixovať do hladkého krému a máte čerstvý chutný syr
  • nátierka - semienka pridajte k strukovinám, varenej zelenine, hubám alebo tofu a rozmixujte do nátierky
  • pesto - slnečnicové semienko skvele chutí s bazalkou, petržlenom a konopným semienkom
  • posýpka- rozmixujte 50 g slnečnicových semienok (môžete tiež kombinovať s orechmi), 150 g ovsených vločiek, 6 lyžíc ryžového sirupu a 4 lyžice kokosového oleja
  • cake pops - recept na túto sladkú špecialitu nájdete v Dobrotách z leta 2016 na str. 15
  • zapečené jedlá - slnečnica je v zapečených pokrmoch najchutnejším semienkom
  • Fazuľovo-semienkový burger - recept nájdete v časopise Dobroty jar 2014

Zloženie

Slnečnicové semená lúpané. Môže obsahovať stopky lepku.

Skladovanie

Skladujte pri teplote do 25 ° C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 75 %.

  • Legislatívne zaradenie Olejnaté semeno - slnečnicové semeno.
  • Krajina pôvodu Moldavsko

Správnosti a aktuálnosti informacíí o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizováné a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.

Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie a nemali by byť akokoľvek reprodukované bez predchádzajúceho súhlasu Country Life, s. r. o. ani bez riadného uvedenia zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 2 650 kJ / 633 kcal
Tuky: 53,93 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 6,24 g
Sacharidy: 12,63 g
z toho cukry: 2,28 g
Vláknina: 8,59 g
Bielkoviny: 24,85 g
Soľ: 0,0 g

Zobraziť viacZobraziť menej

Hodnotenie zákazníkov

5/5

Hodnotil 1 používateľ

  • recenzie z heureka.cz 05. 4. 2021

    + vhodná pro pečení t k přímé konzumaci chutná a zdravá

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Prihlásiť

Ďalšie v kategórii

Ďalšie produkty Sbalit produkty

Bioseriál


Prečo vlastne
kupovať
BIO

  • Jak na jedlý balkon ekologickým způsobem

    Pravděpodobně jste stejně jako my toho názoru, že biopotraviny, tedy zemědělská produkce založená na přiroze-ném pěstování rostlin a chovu zvířat bez použití umělých chemických prostředků, je správné řešení pro naše zdraví, pro zdraví půdy a krajiny. Mnoho lidí však nemá žádnou vlastní půdu a jsou tak odkázáni pouze na profesionální pěstitele a producenty biopotravin. Zde jsou naše rady a doporučení, jak si můžete vypěstovat vlastní zeleninu ekologickým způsobem i doma na balkoně nebo za oknem v truhlíku.

    Celý článok

  • Bio v číslech

    Při pročítání poslední ročenky ekologického zemědělství jsme si říkali, že čísla nemusejí být vždy jen nuda. A tak je tento díl Bioseriálu právě o nich.

    Celý článok

Prihlásenie

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žiadny strach, na e-mail Vám pošleme obratom nové heslo.
Pokial vám neprišlo, skontrolujte si spamovú schránku.

Chcem sa prihlásiť

Košík

Nákupný košík je prázdny.